Strony: 1
Głos Wiecu
W tym poście proszę pod dyskusję poddawać barwy naszego bractwa jak i stylistykę. Dotyczyć ma m.in. kolorystyki jaka będzie używana na tarczach, sztandarze, symbolów (głównie sztandaru bractwa), itp.
Osobiście proponowałbym stonowane kolory nawiązujące do tematyki świętych gajów czyli zieleń i brązy lub bardzo ciemne bordo... myślę że ciekawie by to wyglądało
Młodszy Strażnik
Kolorystyka zieleń, brąz lub bordo jak najbardziej by nawiązywała do świętych gajów, czyli zieleń-drzewo, brąz lub ciemne bordo-ziemia. Zrobiłam przykłady jak by to wyglądało np. na tarczy.
Przykład 1 samej kolorystyki bractwa.
Przykład 2 kolorystyka bractwa a motywy zdobnicze dowolne według uznania i danej kultury. Jak w tym przypadku np. dla Słowianina.
Głos Wiecu
No mnie osobiście się to bardzo podoba Dobra robota
Młodszy Strażnik
Głos Wiecu
Dokładnie to rozmawiamy o barwach, nie o wzorach gdzieś umiejscowionych. Jeśli chodzi o barwy bractwa, to jak najbardziej kolory ziemi i zielonego drzewa po środku mi się podobają... czyli ogólny układ barw by był taki: po środku ciemna zieleń a po bokach kolor ziemi, wówczas jakkolwiek będzie umiejscowione na różnych elementach, taki układ musiałby pozostać. Czekam na kolejne propozycje i zrobimy głosowanie aby przyjąć oficjalne barwy bractwa
Gość
według mnie kolorystyka jak najbardziej trafiona środek zielony a po bokach brąz
Strony: 1